Hogeschool Arnhem & Nijmegen (HAN)

Hoe het HAN Lean Event opnieuw werd uitgevonden.

De uitdaging

De minor Lean / World Class Performance van Hogeschool Arnhem & Nijmegen (HAN) organiseert jaarlijks voor de (minor) studenten een evenement. Tijdens dit event komen studenten en mensen uit het werkveld samen om te netwerken, maar ook waarbij de minorstudenten Lean verbeterprojecten presenteren aan (mede)studenten en mensen uit het werkveld.  Maar door de coronacrisis kon dit evenement niet meer live worden georganiseerd als normaal en moest het HAN Lean Event opnieuw worden uitgevonden.

Daardoor kwamen we op de hulpvraag: hoe kan dit evenement een goedlopend digitaal evenement worden, waarbij verbinding en interactie is tussen studenten en mensen uit het werkveld. 

De oplossing

Voor de presentaties werd al snel besloten dat de studenten hun verbeterprojecten voor de Green Screen gingen presenteren. Zo kwam de presentatie professioneel en duidelijk over bij de kijkers en kon men via de live chat vragen stellen. Op deze manier was er interactie en kregen de kijkers gelijk antwoord op hun vragen. Na de presentaties was er de mogelijkheid om via een poll te stemmen op het beste verbeterproject. 

Verder werd in de Circle Stage een setting gerealiseerd waarbij twee groepen konden debatteren over verschillende Lean stellingen en werd dit vervolgd door een interactieve quiz met de kijkers thuis.

Voor de studenten die in contact wilden komen met bedrijven en mensen uit het werkveld, kon men in de break out-rooms vragen aan hen stellen. Op deze manier was er een moment om ook te netwerken.

Wij zijn dankbaar dat we dit digitale event voor en met jullie mogen uitvoeren.

Bring it on(line)

Neem voor de mogelijkheden contact op met Stijn. Bel direct of laat een bericht achter.

Schrijf een bericht