Het Februaricongres

Hoe je studenten verbind met sprekers en bedrijven tijdens een live congres.

De uitdaging

Het Februaricongres is een jaarlijks terugkerend evenement voor Tilburgse studenten wat zich richt op trends op de arbeidsmarkt. Door middel van interessante sprekers en interactieve, door bedrijven verzorgde workshops biedt Het Februaricongres de student de perfecte mogelijkheid om zich te verdiepen in een actuele trend en om in contact te komen met aansprekende bedrijven.

Door de coronacrisis kon dit niet live worden georganiseerd in een grote zaal en moest het op een digitale manier verzorgd worden. Daarbij wilden ze verschillende interactieve momenten tijdens de livestream, zodat de mensen thuis betrokken worden tijdens het gesprek.

Daardoor kwamen we op de volgende hulpvraag: hoe verbind je studenten bij een live congres samen met bedrijven?

De oplossing

In de TV-Studio realiseerden we een gemoedelijke sfeer door middel van de strakke ruime tafel waar alle sprekers aan konden schuiven en hun verhaal konden houden. Op deze manier was er een fijne sfeer om de gesprekken te voeren en ook te volgen vanuit thuis achter de laptop of op een groot scherm.

Het onderwerp Moreel Kompas werd met twee personen aan tafel besproken en daarnaast kwam Commodore van de luchtmacht een presentatie houden. Waarbij ook vragen werden gesteld vanuit de andere gasten en de kijkers thuis. Op deze manier werd het congres toch nog interactief gehouden.

Maar de studenten wilden natuurlijk ook in contact komen met de andere bedrijven, dat werd gedaan door middel van verschillende workshops van mensen uit het bedrijfsleven. Zo kon met in de workshops vragen stellen en opdrachten uitvoeren.

Wij zijn dankbaar dat we deze opdracht hebben mogen uitvoeren.

Referentie

“Door de huidige situatie omtrent COVID-19, moest de 14e editie van Het Februaricongres online gehouden worden. Al vrij snel kwamen we bij Spectrum Live uit. Na twee gesprekken was het duidelijk, bij Spectrum Live ligt deze editie in goede handen. Het contact verliep heel goed, we konden vaak even sparren over bepaalde zaken en ze dachten mee over hoe sommige dingen het beste konden worden aangepakt. Op de avond zelf werden we met open armen ontvangen en was het duidelijk dat ze wisten waar ze mee bezig waren. Dit geeft je een fijn gevoel als organisatie zijnde! Het overgrote deel van de complimenten van de deelnemers was dan ook over de professionaliteit van de stream en de gebruiksvriendelijkheid van het platform, laat dit precies de reden zijn waarom wij met Spectrum Live samen wilden werken.

 

Wederzijds vertrouwen is erg belangrijk als je met een partij gaat samenwerken. Wij kunnen met zekerheid zeggen dat dit vertrouwen er vanuit beide kanten was en zouden bij een eventueel komend online congres zeker weer samen willen werken!”

Bring it on(line)

Neem voor de mogelijkheden contact op met Stijn. Bel direct of laat een bericht achter.

Schrijf een bericht