Selecteer een pagina

Het Brabants Verkiezingsdebat

Hoe je mensen betrekt bij een verkiezingsdebat voor de Tweede Kamerverkiezingen.

De uitdaging

Dit jaar zijn de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart en daarvoor kregen verschillende studieverenigingen, Magister JFT | Juribes, Fractie Front en Studentenraad Tilburg, de opdracht om een debat te organiseren.

Door de coronacrisis kon dit niet live worden gedaan in een grote zaal en moest het op een digitale manier verzorgd worden. Daarbij wilden ze verschillende interactieve momenten tijdens de livestream, zodat de mensen thuis betrokken worden in het debat.

Daardoor komen we op de volgende hulpvraag: hoe betrek je studenten en andere kijkers bij een live debat?

De oplossing

Tijdens de gesprekken was het duidelijk dat het een mooie debatopstelling moest worden, waarbij verschillende sprekers aan het woord moest komen. Wij hebben dit op maat gemaakt en dit was perfect wat de organisatie voor ogen had. Verder zijn er verschillende interactieve oplossingen besproken, zodat de kijkers bij de livestream worden verbonden.

In de TV-Studio realiseerden we een volledige debatopstelling. Door middel van schermen werden mooie desks gemaakt waar de sprekers achter konden staan en waardoor de kijkers goed konden zien welke persoon voor welke partij het debat hield. Hierdoor werd er een echte debatstudio opgesteld.

Er werden vier interessante thema’s behandeld met daarbij elke twee verschillende stellingen waarover de verschillende partijen over gingen debatteren. Daarnaast hadden de kijkers nog de mogelijkheid om vragen tussendoor aan de politici te stellen. Waardoor er meer interactie kwam en werden er bij enkele stellingen een poll aangekoppeld, waardoor men kon zien wat de kijkers voor mening hadden over de verschillende stellingen.

Wij zijn trots en dankbaar dat we deze opdracht hebben mogen uitvoeren.

Hartelijk dank voor de strakke organisatie door door Fractie Front, Studentenraad Tilburg en Magister JFT | Juribes.

Referentie

De samenwerking met Spectrum Live voor het Brabants Verkiezingsdebat hebben wij als zeer positief ervaren. Waar wij als organiserende partijen in beginsel graag een fysiek evenement hadden willen organiseren, heeft Spectrum Live gezorgd voor een professioneel evenement waaraan alle aspecten van een echt politiek debat naar voren zijn gekomen in dit online tijdperk. De verschillende desks met bijbehorende logo’s van de politieke partijen konden snel schakelen van het ene naar het andere, waardoor meerdere politici op een duidelijke manier hebben kunnen debatteren over verschillende stellingen. Daarnaast hebben de kijkers thuis via een chatfunctie en poll interactief kunnen deelnemen aan het debat. 

                                                                                                                                                                       
Spectrum Live is flexibel, denkt mee en met hun laagdrempelige open sfeer kan je altijd vragen stellen of ideeën aanhalen, waar zij kijken in vele mogelijkheden. Zo hebben zij vanaf het begin tot het eind gekeken wat onze wensen zijn en hoe we dit konden realiseren in de studio op de beste manier. Deze samenwerking is dan ook voor herhaling vatbaar en we zullen zeker een keer terugkomen!”